Computers

Computer kopen

Computer kopen? My Media Center helpt u graag bij het uitzoeken van een exemplaar! Laptops, desktops, of toch een tablet: wij hebben het allemaal. Bent u zakelijk actief en wilt u uw kantoortuinen inrichten met goed werkende computers? Dan is de desktop het helemaal voor u! Door de grootte van dit apparaat beschikt de desktop vaak over het nodige RAM-geheugen en is er plek voor een schijf met een flink geheugen. Bent u regelmatig op pad en is de mobiliteit van uw computer van groot belang? Dan is een laptop passender. Doordat laptops inklapbaar zijn en licht in gewicht, kunt u dit apparaat gemakkelijk van A naar B verplaatsen. Minder zakelijk is de tablet, die erg prettig is voor consumenten die lekker op het internet willen surfen terwijl ze op de bank liggen. Een computer kopen was nog nooit zo eenvoudig als bij My Media Center!

Goedkope computer kopen: dit is er mogelijk

Een goedkope computer kopen was in de beginfase van het apparaat nagenoeg ondenkbaar. Door gecompliceerde technieken die nog niet bepaald in een vergevorderd stadium waren, was de aanschaf een dure aangelegenheid. Door de jaren heen voegden steeds meer bedrijven zich bij de producenten van computers, waardoor er meer concurrentie optrad op de markt met goedkopere computers tot gevolg. Soms wordt er weleens gesuggereerd dat goedkoop duurkoop is, maar dit is niet helemaal juist. Moet u niets weten van Word-files of Excel-documenten en wilt u slechts gebruik maken van het internet, dan volstaat de aanschaf van een simpele tablet of eenvoudige desktop. Pas als u van plan bent om met meerdere zware programma’s of bewerkingssoftware tegelijk te werken, kan het lonen om net wat meer te betalen voor een nieuw apparaat.

Waar moet ik op letten als ik een nieuwe computer ga kopen?

Er zijn een aantal factoren waar u op moet letten als u een nieuwe computer wilt kopen. Kijk allereerst naar de processor van uw mogelijke aankoop. De i-waarde van een processor geeft de mate van werkgeheugen weer. Desktops met een i3-processor zullen weliswaar minder in snelheid zijn dan uitvoeringen met een i5- of i7-processor, goedkoper zijn ze wel. Vergeet ook niet om te kijken naar een SSD-schijf. Beschikt een computer hierover, dan zal hij een beduidend snellere werking hebben dan wanneer u een nieuwe computer wilt kopen met HDD-schijf. Prijsklasse en gewicht zijn twee andere elementen waar u een oogje op moet houden.